Wat we doen

Asbestverwijdering

Asbestverwijdering

Veilige asbestsanering in Overijssel

Asbest, niet het product wat je wilt tegenkomen tijdens een verbouwing. Maar het komt geregeld voor. Toon Kolenbrander kan dit voor je verwijderen. Bij veel woningen, panden of gebouwen van voor 1994 is er asbest gebruikt. Voornamelijk op daken. Bij het slopen van deze panden of woningen komen er asbestvezels vrij, die erg schadelijk zijn voor je gezondheid. Niet alleen schadelijk voor bewoners, maar ook voor omwonenden. Het is een product wat zorgvuldig, veilig en vakkundig verwijderd moet worden, hier hangen veel vereiste aan. Wij zijn specialist in het verwijderen en afvoeren van asbest en zullen dit project volledig uit handen nemen. Lees verder wat wij voor u kunnen betekenen.

Asbestverwijderingstraject

Toon Kolenbrander kan voor u het gehele asbestverwijderingstraject verzorgen, wat voldoet aan alle vereisten. We starten met een asbestinventarisatie conform SC-540 en asbestinventarisatie conform SC-540 (extern). Wij zijn sinds 1994 bekend met asbestverwijdering. Tijdens de asbestsanering melden wij onze werkzaamheden vooraf bij de arbeidsinspectie en KOMO. Zij inspecteren op een onaangekondigd tijdstip of we de asbestsanering volgen en de wettelijk verplichte regels naleven.

Na het verwijderen wordt er een onafhankelijk laboratorium ingeschakeld om de locatie vrij te geven en wordt er een asbestvrijcontrole uitgevoerd. Zij moeten de locatie schoon en asbestvrij verklaren. Zo weet je zeker dat alles verwijderd is en er geen schadelijke stoffen meer aanwezig zijn.

Asbest kan zowel binnen als buiten worden aangetroffen. Voor beide plekken is een andere aanpak vereist voor de asbestsanering. Mocht je geïnteresseerd zijn in een astbestverwijderingstraject of benieuwd zijn wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!